Om oss 

Vår historia

Låssmeden Sven Alexandersson grundades...

...för ca 70 år sedan och sysslade då i huvudsak med lås & nycklar. På senare år har utvecklingen gått snabbt och den gamla tidens låssmed är ett minne blott. I dag handlar det om avancerade säkerhetsystem som skall skydda stora värden.

 

Företaget grundades under 1930 talet och har en lång historia och erfarenhet inom sitt verksamhetsområde. Mitten på 1950-talet övertogs firman av Sven & Elsa Alexandersson. 1966 ombildades företaget till ett Aktiebolag; Låssmeden Sven Alexandersson AB. Sven och Elsas söner Stefan och Ingmar anställdes i bolaget 1976 respektive 1980 och från 1989 blev Stefan och Ingmar ägare av bolaget.

2018 blev företaget en del av Prosero Security Group, en ledande koncern med företag inom vår bransch.

Idag

1994 expanderade verksamheten genom inköp av Gota Smide som tidigare varit underleverantör och 2002 startades en el-avdelning. 2005 flyttade verksamheten till nya lokaler på Byfogdegatan 3 i Göteborg och 2007 blev vi certifierad anläggarfirma för inbrottslarm klass 2.

 

Verksamheten var från början inriktad på att som låssmed i Göteborg ge kunden service av befintliga lås samt installation av nya lås och tillbehör runt dörr och fönster. Med tiden har verksamheten utvidgats till att även omfatta rådgivning och installation av låssystem, elektriska låsningar, motorlås, porttelefoni, inbrottslarm, brandlarm, bokningssystem och avancerade passagesystem. Vår El-avdelning jobbar även med utrustning för professionell tvätt av textilier. Vår smidesavdelning arbetar med galler, säkerhetsdörrar, branddörrar, brandskjutportar, entrépartier, fastighetssmide mm.

 

Detta innebär att vi kan erbjuda våra kunder, totala säkerhetslösningar och för att kunna erbjuda detta har vi ett samarbete med etablerade och välkända leverantörer, produkter och varumärken. Kunderna efterfrågar idag avancerade säkerhetssystem som många gånger skall skydda stora värden.

Ring oss idag: 031 - 337 55 60 

Vi hjälper dig hitta den bästa lösningen!