Låssmeden Sven Alexandersson AB 

Referenser

Digital Låssmed och Viljaskolan i samarbete för en tryggare skola

 

Varje elev har rätt till en trygg och lugn skolmiljö. Viljaskolans värdegrund är att varje barn ska få de bästa förutsättningarna och då föll valet naturligt på en Digital Låssmed, Låssmeden Sven Alexandersson, som sin säkerhetspartner.

 

– Vi valde Låssmeden Sven Alexandersson då jag tidigare haft bra erfarenhet av dem. De är snabba, professionella och förstår vår verksamhet. Vi hade första mötet 5 augusti och två veckor senare var allt installerat och klart, säger Tom Rosén, skolintendent med ansvar för fastighet, IT, brand och säkerhet på Viljaskolan.

 

Tom Rosén fortsätter:

– Vi hade redan bestämt oss för ett iLOQ-låssystem vilket är helt digitalt för att slippa eldragning och batteribyten. Bland tre offertförfrågningar föll valet på Låssmeden Alexandersson med deras trevliga bemötande och ett smart upplägg av funktionshyra, det vill säga att vi hyr låssystemet. För oss som är en nystartad skola passade det perfekt eftersom det inte belastar likviditeten.

 

Marknaden erbjuder kontinuerligt nya digitala låsprodukter och smarta-hem-lösningar, alla med sina egna finurliga appar och funktioner. Varumärket Digital Låssmed står för en leverantör som är säkerhetsexpert, specialiserad på digital lås- och passerteknik och med kunskap om kringliggande funktioner och tjänster.

 

Tidigt såg Digital Låssmed ett behov och möjlighet att samla information och dokument som rör den digitala låstekniken – oavsett varumärke – i en internetbaserad tjänst, det blev Låsportalen.

Låsportalen är utvecklad för att fastighetsägare och fastighetsförvaltare ska kunna sköta nyckelhanteringen på ett mycket effektivare, smidigare och säkrare sätt och samtidigt ha full koll på sina ärenden och fastighetsdokument.

 

Under de två veckorna från första mötet till överlämning hann Låssmeden Sven Alexandersson projektera och beräkna låssystemet, installera och sköta hela nyckelutdelningen till personalen samt göra en fullständig betäckning över säkerhetsnivåerna på de 50-tal dörrar som finns på skolan.

 

Nu kan Tom Rosén på Villjaskolan själv administrera, uppdatera och spärra skolans nycklar i Låsportalen. Skolan använder en läsare till personalrummet så nycklarna hålls alltid uppdaterade, i övriga dörrar används nyckeln i de elektroniska cylindrarna.

– Allt gick väldigt fort och smärtfritt! inflikar Tom Rosén.

 

Viljaskolan är en fristående skola som ägs och drivs av Patrick Gladh, Patrik Nystedt och Ole Salsten. Patrick Gladh har de senaste tio åren varit rektor på Angeredsgymnasiet där han varit med och drivit Angeredsutmaningen, Patrik Nystedt är VD på Utbildia AB och Ole Salsten grundade Praktiska gymnasieskolorna.

Viljaskolan ligger i Angered och har särskilt fokus på att eleverna ska uppnå goda språkkunskaper, att ge tidigt stöd för detta och ett tätt samarbete mellan skola, familj och lokalsamhälle.

 

För mer information

Ingmar Alexandersson
VD Låssmeden Sven Alexandersson AB
070 720 4344
ingmar.alexandersson@lassmeden-sa.se

 

John Stenman
Brand Manager Digital Låssmed
0790 340 08 30
john.stenman@prosero.com

Ring oss idag: 031 - 337 55 60 

Vi hjälper dig hitta den bästa lösningen!